طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، روغن زیتون، خرما، کشمش
مواد لازم (برای 4 نفر):
- لوبیا سفید: ۱ پیمانه
- عدس: 2/1 پیمانه
- برنج نیم کوب: ۴ قاشق غذاخوری
- بلغور گندم: ۴ قاشق غذاخوری
- تره، جعفری، شنبلیله: ۴۰۰ گرم
- سیب زمینی: ۴ عدد کوچک
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- سبزیجات خشک معطر: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا را با آب و کمی زردچوبه مدتی می پزیم. مدتی که از پخت لوبیا گذشت، سبزی را به تکه های بزرگ خرد کرده و همراه عدس، برنج و بلغور، سیب زمینی، نمک، زردچوبه، فلفل و زنجبیل به لوبیا اضافه کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی ادویه، پودر زیره و سبزیجات خشک معطر تفت داده و به کل مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود. در آخر آب حبوبات و سیب زمینی را جدا کرده و در ظرف جداگانه می ریزیم. بقیه مواد را کوبیده و در ظرف دیگری می ریزیم.
خواص:
- ملين
- تقویت عمومی بدن
- لینت مزاج و کم خونی (همراه با رب انار)
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.