طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، گلپر، خرما، کشمش
مواد لازم (برای 4 نفر):
- عدس: 2/1 یک پیمانه
- برنج نیم کوب: ۴ قاشق غذاخوری
- بلغور گندم: ۴ قاشق غذاخوری
- تره، جعفری، شنبلیله: ۵۰۰ گرم
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- سبزیجات خشک معطر: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- عدس و برنج را از قبل خیس می کنیم. سبزیجات را به تکه های بزرگ خرد می کنیم. عدس و سبزیجات را با آب و کمی زردچوبه، نمک و فلفل مدتی می پزیم. پیاز را همراه با روغن کنجد و مقداری زردچوبه، ادویه، زنجبیل، پودر زیره و سبزیجات خشک معطر تفت داده و همراه بلغور و برنج، به عدس و سبزیجات افزوده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم بخته تا آماده شود. در نهایت آب حبوبات را کاملاً جدا کرده و در ظرف مورد نظر می ریزیم. بقیه مواد را می کوبیم و در ظرف جدا می ریزیم.
خواص:
- ملين
- تقویت عمومی بدن
- لینت مزاج و کم خونی (همراه با رب انار)
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.