کاربر

کنگر فرنگی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

نام های دیگر: زلم بستانی، عکوب بستانی، خربع بستانی، آرتیشو، انگنار، انگنار، انگیناز، کنگر بستانی، حرشوف (بستانی)، کنگر بستانی

نوع گیاه: بوته

مزاج: گرم و خشک، درجه 2- 1

مصلح: ادویه گرم، سرکه، روغن زیتون

نام خانواده: کاسنی (خانواده گل مینا)

قسمت مورد استفاده: اندام های هوایی و ریشه

ترکیب شیمیایی: آلکالوئید، اینولین، اینولازوفلاونوئید، گلی کوزیدها.

مقدار و دستور مصرف: کپسول: 2 تا 3 کپسول 100 میلی گرم در روز. عصاره خشک: روزانه 500 میلی گرم. برگ خشک: روزانه تا 3 بار و هر بار 1 تا 4 گرم. پودر و شیرابه خشک: روزانه تا 3 بار و هر بار 1 تا 4 گرم. ساقه خشک: روزانه تا 3 بار و هر بار 1 تا 4 گرم.

مشخصات: کَنگَر فرنگی یا اَنگَنار نام علمی Cynara scolymus که در منابع طب سنتی ایرانی ارده شاهی نامیده می‌شود، نوعی گیاه یکساله و بومی جنوب اروپا و کناره مدیترانه است. غنچه این گیاه خوراکی است و بیشتر به صورت آب‌ پز پخته می‌شود. همچنین، در ایتالیا، این گیاه سبزیِ اصلی پیتزای چهار فصل در فصل بهار است. روغن کنگر فرنگی در تهیه صابون، شامپو، رزین ها و پولیش ها استفاده می شود.

خواص:

  1. مقوی
  2. تب بر
  3. صفراآور
  4. ادرار آور
  5. اشتها آور
  6. درمان ‌سل
  7. درمان چاقی
  8. از شیر گرفتن
  9. درمان اسهال
  10. درمان نقرس
  11. درمان سردرد
  12. رفع سموم خون
  13. درمان اوره خون
  14. درمان روماتیسم
  15. درمان زخم روده
  16. درمان ضعف کبد
  17. دارای ویتامین C
  18. درمان مرض قند
  19. تصفیه کننده خون
  20. تقویت کننده قلب
  21. تصفیه کننده خون
  22. درمان چربی خون
  23. درمان سکته مغزی
  24. درمان اسپاسموفیلی
  25. تقویت کننده حافظه
  26. درمان کلسترول بالا
  27. درمان هپاتیت کبدی
  28. درمان تصلب شرایین
  29. موثر در ترک دخانیات
  30. مفید برای ورزشکاران
  31. درمان اسید اوریک بالا
  32. درمان استسقاء (شربت)
  33. درمان حصبه (جوشانده)
  34. درمان سنگ کیسه صفرا
  35. تقویت کننده نیروی جنسی
  36. درمان سنگ مجاری ادراری
  37. درمان سوء هاضمه و بیماری‌های معده
  38. کنگر فرنگی خواص گوناگونی به قرار زیر دارد: خاصیت ضد اکسیدان این گیاه به دلیل داشتن موادی از جمله فلاونوئیدها، پلی فنل ها، تری ترپن، تاراگزاسترول و سیلی مارین است. اثرات روده ای و معده ای کنگر فرنگی عبارت اند از هضم غذا، اشتهاآور، حل سنگ صفرا و رفع سوء هاضمه. کاهش کلسترول: برگ گیاه خاصیت جلوگری از بیوسنتز کلسترول دارد که ماده سینا روزید را مسئول این عمل می دانند. به همین دلیل از فرآورده های آن برای امراض قلبی عروقی و جلوگری از تصلب شرائین استفاده می شود. اثرات دیگر آن شامل کاهش چربی خون، محافظت کبد، ضد درد، ضد التهاب، کاهش قند خون و ادرار آور ضعیف است. مواد گیاه می تواند با غلظت یک بر صد و پنجاه هزار، شیر را لخته کند؛ به همین دلیل برای تولید پنیر از آن استفاده می کنند.

مضرات:

  1. کلیه
  2. مثانه
  3. حصبه
  4. زیاد کننده سودا
  5. سوء هاضمه (زیاد)
  6. کم کننده شیر مادران
  7. سنگ کلیه و مثانه (خام)
error: محتوا محافظت شده می باشد.