نام های دیگر: کهلو – خرمندی – آمبرو – آربا – اربه -خرما خروندی – انجیر خرما – اندی خرما – اینده خرما، آندو خرما ـ خرمنی ـ خرمنی.
مشخصات: گیاهی است از خانواده ی Ebenaceae درختی است از نظر ارتفاع متوسط، برگهای آن بیضی کشیده ی نوک تیز در ابعاد ۳۷×۱۸-۵ سانتی متر روی برگ سبز تیره و پشت آن سبز روشن است. گلهای آن کوچک و میوه ی آن به درشتی فندق و گوشتی و نرم است و در پاییز پس از رسیدن به رنگ قهوه ای گردآلود در می آید که در آن دو تا سه دانه ی صاف و درشت وجود دارد این درخت چوبی سخت دارد و بومی جنگلهای معتدله و چین میباشد در جنگل های شمال ایران از قسمت جلگه ی ساحلی تا هزار متر ارتفاع از سطح دریا از آستارا تا گرگان انتشاردارد.
ترکیب شیمیایی میوه کلهو: تانیک اسید – قند انورت ـ مالیک اسید – مواد فلاونوئید و میریسیترین – تانن.
خواص:
- میوه ی آن را بخورید نیروی جنسی را فعال می کند ضد تب است، برای ازدیاد ترشحات بدن مفید می باشد تخم آن به عنوان مسکن مصرف می شود.