طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، کاکوتی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: 2/1 دو پیمانه
- کلم خرد شده: ۸ پیمانه
- سبزی پلویی خرد شده: به میزان لازم
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم. کلم را ۲ سانتی خرد کرده و با مقداری روغن کنجد تفت داده، سپس سبزی پلویی را به آن افزوده و کمی حرارت می دهیم. کلم و سبزی تفت داده شده را نیز همراه با فلفل و زنجبیل، به پیاز اضافه می کنیم. پس از آن برنج را با آب و مقدار کمی نمک جوشانده، و سپس آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه مواد آماده شده لایه به لایه در داخل قابلمه ریخته، در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها و مناسب برای فصل زمستان
- ملين
- مفید برای دستگاه گوارش و کبد
- تقویت عمومی و تقویت امور جنسی
- دارای ویتامین های گروه B
- مفید برای دردهای استخوانی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.