کاربر

کلم پلو سبزیجات

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، کاکوتی

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: 2/1 دو پیمانه
  2. کلم خرد شده: ۸ پیمانه
  3. سبزی پلویی خرد شده: به میزان لازم
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
  6. زعفران آب شده: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم. کلم را ۲ سانتی خرد کرده و با مقداری روغن کنجد تفت داده، سپس سبزی پلویی را به آن افزوده و کمی حرارت می دهیم. کلم و سبزی تفت داده شده را نیز همراه با فلفل و زنجبیل، به پیاز اضافه می کنیم. پس از آن برنج را با آب و مقدار کمی نمک جوشانده، و سپس آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه مواد آماده شده لایه به لایه در داخل قابلمه ریخته، در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای سوداوی مزاج ها و مناسب برای فصل زمستان
  2. ملين
  3. مفید برای دستگاه گوارش و کبد
  4. تقویت عمومی و تقویت امور جنسی
  5. دارای ویتامین های گروه B
  6. مفید برای دردهای استخوانی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.