طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- کلم خرد شده: ۸ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. کلم را به صورت ۱ سانتی خرد می کنیم. گوجه را با ۵ پیمانه آب و نمک در مخلوط کن ریخته تا نرم شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. کلم های خرد شده را نیز جدا با مقداری روغن، ادویه، فلفل و زنجبیل تفت داده و آن را به پیاز اضافه می کنیم. گوجه آماده شده را به پیاز و کلم افزوده و کمی حرارت می دهیم تا قوام پیدا کند. برنج را به کل مواد اضافه کرده و با حرارت ملایم می پزیم، تا آب برنج کاملاً تمام شود، سپس آن را دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل در فصل پاییز
- مفید برای استخوان ها
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.