طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- کلم خرد شده: ۸ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. کلم را ۲ سانتی خرد کرده و با کمی روغن تفت می دهیم، سپس مقداری زعفران آب شده، نمک فلفل و زنجبیل به آن اضافه می کنیم. برنج را با آب و کمی نمک جوشانده، سپس آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه مواد آماده شده، لایه به لایه داخل قابلمه ریخته در صورت نیاز مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
- مفید برای قلب استخوان ها و دستگاه گوارش مخصوصاً روده ها
- مفید برای کبد
- تقویت امور جنسی و تقویت عمومی بدن
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.