طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: سرکه، شيره، شربت سکنجبین عسلی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بادمجان: ۸ عدد متوسط
- گردو: ۸ عدد
- کشک محلی: به میزان لازم
- پودر نعناع خشک: به میزان لازم
- پیاز خرد شده: ۲ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بادمجان ها را خلال خلال کرده و در مقداری آب نمک خیس می کنیم، سپس آنها را آبکش کرده و با کمی روغن تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم، سپس پودر نعناع خشک و ادویه را نیز اضافه می کنیم. گردوها را کوبیده و به پیاز اضافه می کنیم. بادمجان، پیاز و گردو را لایه به لایه در ظرف مورد نظر قرار داده و مقداری آب گرم، نمک، فلفل و زنجبیل به آن اضافه می کنیم و با حرارت ملایم غذا را می پزیم تا آبش تمام شود در آخر تمام مواد را می کوبیم و کشک را اضافه می کنیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی ها
- مقوی عمومی بدن و امور جنسی
- مفید برای کم خونی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.