طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: سرکه، شيره، شربت سکنجبین عسلی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بادمجان: ۷ عدد متوسط
- عدس: 2/1 پیمانه
- برنج نیم کوب: 2/1 پیمانه
- کشک: ۲ پیمانه
- گردوی کوبیده شده: 2/1 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۳ عدد متوسط
- سیر خرد شده: ۴ حبه
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری: به میزان لازم
- زعفران آب شده، پودر نعناع خشک، روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- بادمجان را به صورت خلال های درشت خرد کرده و مدتی در آب نمک قرار می دهیم. سپس آن را آبکش کرده و با مقداری روغن کنجد تفت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم. بعد از این که کمی طلایی شد، سیر و پودر نعناع خشک را افزوده و مدتی تفت می دهیم. عدس، برنج و مواد آماده شده را با هم مخلوط کرده و به همراه مقداری آب گرم، نمک، فلفل، ادویه کاری و زنجبیل می پزیم تا کاملاً بدون آب شوند، سپس آن را می کوبیم. در آخر گردوی کوبیده شده، کشک و زعفران را به کل مواد کوبیده شده افزوده و مدتی حرارت می دهیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی ها
- مقوی عمومی بدن و امور جنسی
- مفید برای کم خونی
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.