کاربر

کدو حلوایی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

نام های دیگر: کدو تنبل، قباق، قرع (کدوی) رومی، بطیخ صیفی، سیتروییل، یقطین (بوته).

نوع گیاه: بوته

نام خانواده: کدو

مزاج: سرد و تر، درجه 1- 2

قسمت مورد استفاده: دانه، میوه

مصلح تخم کدو: آبغوره، آب انار، سرکه

مزاج تخم کدو: سرد و تر، درجه 1- 2

مصلح: آب عسل، میخک، زیره، نعناع، نمک، روغن زیتون، فلفل، خردل، آبغوره

مقدار و دستور مصرف: مغز دانه کدو 100 الی 5 گرم همراه با روغن کرچک و عسل

ترکیب شیمیایی: در یک صد گرم قسمت قابل خوردن کدو حلوایی به طور خام مواد زیر وجود دارد: آب ۹۱ گرم – پروتئین ۱ گرم – چربی 0.10 گرم – مواد قندی و هیدراتهای کربن 5.4 گرم – خاکستر 0.8 گرم – کلسیم ۲۱ میلی گرم – فسفر ۴۴ میلیگرم آهن 0.8 میلیگرم – سدیم ۱ گرم – پتاسیم ۳۴۰ میلی گرم – تیامین 0.05 گرم – رایبوفلاوین 0.11 میلی گرم – نیاسین 0.6 گرم. ویتامین ها: A ۱۶۰۰ واحد بین الملل و ۹ میلی گرم در آن وجود دارد.

مشخصات: گیاهی است از خانواده ی کدو Cucurbitaceae یک ساله علفی و خزنده که انواع مختلف دارد و میوه ی آن بسته به نوع کدو شکل میگیرد برگهای آن ،قلبی ،پهن با دمبرگ ،بلند، پوشیده از کرک زبر و گلهای آن زرد رنگ میباشد که به صورت گل ماده و گل نر روی یک پایه قرار دارند. ریشه اش باریک و بلند، کمی شیرین و سکرآور است کدو در اغلب مناطق کشور کاشته می شود.

خواص:

  1. ملین
  2. تب بر
  3. صفرابر
  4. ادرار آور
  5. خلط آور
  6. دافع اخلاط
  7. درمان جنون
  8. درمان یرقان
  9. درمان عطش
  10. درمان بواسیر
  11. درمان واریس
  12. درمان مننژیت
  13. درمان ‌گلو ‌درد
  14. درمان وسواس
  15. درمان خستگی
  16. کم کننده عرق
  17. دفع سودا (مربا)
  18. فعال کننده کلیه
  19. ضد انگل (تخم)
  20. درمان ثقل معده
  21. درمان روماتیسم
  22. درمان فشار خون
  23. تقویت کننده کبد
  24. تقویت کننده قلب
  25. تقویت کننده روده
  26. درمان سوء هاضمه
  27. درمان سرطان ریه
  28. تقویت کننده حافظه
  29. دارای وانادیوم (تخم)
  30. درمان سردرد (ضماد)
  31. دارای اسید پانگامیک
  32. درمان ورم ها (ضماد)
  33. درمان ورم معده (خام)
  34. درمان ترک مواد مخدر
  35. درمان زخم مثانه (تخم)
  36. موثر در زیبایی (ماسک)
  37. درمان سوختگی (روغن)
  38. افزایش دهنده طول عمر
  39. درمان خلط خونی (تخم)
  40. درمان ‌بی خوابی (ضماد)
  41. درمان یبوست (روغن ‌تخم)
  42. درمان انزال زودرس (پوست)
  43. درمان ورم پروستات (کمپوت)
  44. درمان اسهال (جوشانده برگ)
  45. درمان بیماری های کیسه صفرا
  46. درمان خشکی پا (ضماد برگ تازه)
  47. درمان سختی و سوزش ادرار (تخم)
  48. درمان مسمومیت ناشی از الکل و جیوه
  49. درمان گل مژه (شستشو با جوشانده برگ)
  50. درمان زردی چشم (مالش با آب گل و میوه)
  51. درمان استسقاء (جوشانده شیر و تخم آن در شیر)
  52. آن را سرخ کنید و بخورید. اسهال را بند می آورد.
  53. دافع اخلاط صفراوی و دموی (با ترنجبین و گل بنفشه)
  54. درمان بهق و برص (با سرکه و پوست سوخته خشک آن)
  55. درمان خلل و فرج پوست (ضماد به مدت یک و نیم ساعت)
  56. درمان ورم مجاری ادرار (شیره تخم آن را جوشانده با شیر میل کنید)
  57. گوشت کدوی تازه و خام را ضماد کنید. زخم سوختگی را درمان می کند.
  58. پوست خام کدو حلوایی را ضماد کنید سوختگی های شدید را درمان می کند.
  59. اگر آب کدو را در دهان قرقره و مزمزه کنید درد دندان گرم را تسکین میدهد.
  60. پوست خشک آن را نرم بسایید و بر زخم بپاشید. از خون ریزی زخم جلوگیری می کند.
  61. خوردن پوست خشک آن برای درمان بواسیر و رفع خونریزی از آلات داخل شکم مفید است.
  62. سر را با آب کدو بشویید و از آن هم بخورید. برای تسکین سردرد گرم و خواب آوردن مفید است.
  63. آب خام آن را با روغن گل سرخ مخلوط کرده و در گوش بچکانید برای رفع درد گوش نافع است.
  64. کدوی پخته شده را روی قسمت های معده و کبد و کلیه ضماد کنید مسکن حرارت و التهاب آنها می باشد.
  65. هربار سه مثقال از گل کدو را مثل چای دم کنید بعد آب صاف کرده ی آن را بنوشید. سیاه سرفه را درمان می کند.
  66. مقداری کدو حلوایی کاملاً پخته شده را له کنید و به صورت بمالید و پس از نیم ساعت بشویید. پوست صورت را زیبا می کند.
  67. تازه ی برگ کدو را بکوبید و ضماد کنید انواع سوختگی را درمان می کند، خستگی و کوفتگی دست و پا را برطرف می سازد.
  68. مربای کدو بدن را تقویت کرده و ضعف بدن را زایل می کند لاغری غیر طبیعی را مرتفع می سازد و قدرت و نشاط فراوان به انسان می دهد.
  69. چند قطره آب کدوی خام را با چند قطره شیر انسان مخلوط کرده و در گوش و بینی بچکانید. برای رفع سرسام هذیان ورم های گرم و بی خوبی مفید است.
  70. پوست آن را بخشکانید، بعد بسوزانید و خاکسترش را با سرکه مخلوط کرده و هر شب مثل مرحم بر موضع بمالید. لک های بهق و لک های سفید بدن یا برص را برطرف می کند.
  71. آن را با آب به یا آبغوره یا آب انار یا سرکه در روغن بادام شیرین یا روغن زیتون بپزید و بخورید خون ساز است و برای افراد گرم مزاج و صفراوی و تب های گرم بسیار شفابخش می باشد.
  72. آن را بکوبید و بر پیشانی اطفال ضماد کنید ورم گرم سر و پیشانی و همچنین سردرد گرم، خشکی دماغ و بی خوابی او را درمان می کند و اگر آن را بر چشم ضماد کنید برای رفع ورم گرم چشم مفید است.
  73. اگر بدون شکر پخته و خورده شود، قدرت حافظه را زیاد می کند خنک کننده است، عطش را تسکین میدهد برای افراد گرم مزاج و صفراوی غذای مناسبی است، گرمی و التهاب کبد گرم را فرو می نشاند.
  74. اگر آن را بخورید انسداد مجاری را باز می کند مدر است برای رفع یرقان مفید می باشد برای پیشگیری از انواع سرطان مفید است و خطر ابتلا به سرطان ریه، نای معده، مثانه، حنجره و پروستات را کاهش میدهد.
  75. آن را بپزید بعد با فشار آب آن را بگیرید و ۱۵۰ تا ۳۰۰ گرم از آب آن را با عسل مخلوط کرده بخورید. ملین و مسهل معتدلی است و اگر آب آن را با تمرهندی و شکر مخلوط کنید و بخورید، مسهل صفرای سوخته و پاک کننده ی روده ها و کلیه است و برای تسکین تب های گرم نافع می باشد برای تسکین حرارت دماغ وسواس، جنون و سردردهای گرم نافع است.

مضرات:

  1. معده
  2. اشتها
  3. قولون
  4. حافظه
  5. بچه ها
  6. کلیه (تخم)
  7. نیروی جنسی
  8. زیاد کننده سودا
  9. نفخ (زیاده روی)
  10. قولنج (کولیت) معده
  11. عدم جذب ویتامین C
  12. عامل انگل کدو (باید بعد از آن کمی آبغوره خورده شود).
  13. برای پیران و سرد مزاجان و در مناطق سرد خوب نیست و موجب شستی و بی حسی معده و روده ها می شود و ایجاد نفخ و بی اشتهایی می کند و باعث قولنج می گردد.
error: محتوا محافظت شده می باشد.