کاربر

کتیرا

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

نام های دیگر: علف کتیرا، قتاو، بالش عاشقان، گوش گربه، اسطرغالوس، مخلب العقاب، گوم ادرگانت (کتیرا).

مصلح: عسل

نوع گیاه: درختچه

نام خانواده: نخود

قسمت مورد استفاده: صمغ

مقدار و دستور مصرف: 1 الی 0.5 گرم روزی سه بار به صورت خیسانده.

مزاج: سرد و خشک البته عده ی زیادی آن را از نظر گرمی و سردی معتدل و از نظر رطوبت مرطوب می دانند ولی عده ی دیگری سرد و خشک می دانند.

ترکیب شیمیایی: ۱۵-۱۰ درصد آب ۴-۳ درصد مواد معدنی ۳ درصد نشاسته – ماده ی تراگاکانتین که متشکل است از اورونیک اسید که به چند مولکول قند آرابینوز متصل است – باسورین شامل گالاکتورونیک اسید متصل به قندهای گالاکتوز و کسیلوز.

مشخصات: کتیرا صمغ یا شیره یی است که از ساقه ی گیاهی به نام گون گرفته میشود این گیاه گونه های مختلفی دارد. بر اثر شکافی که در ساقه ی گون (محل اتصال ساقه و ریشه وارد میشود این صمغ کم کم از آن جاری میگردد وپس از مدت کوتاهی خشک می شود. هرچه کتیرا شفاف و بیرنگ تر باشد، کیفیت بهتر و قیمتی گران تر دارد. از انواع مختلف کتیرا که در اشکال و رنگ های مختلف وجود دارد، نوع ورقه ای بی رنگ یا سفید بهترین، مرغوب ترین و گران ترین نوع کتیرا است. با توجه به اینکه ژل تهیه شده از کتیرا و آب ممکن است پس از مدتی خراب شود، بهتر است اولاً آن را دور از گرما نگه داشت و ثانیاً تازه تهیه کرد. هرچه آب بیشتری به کتیرا اضافه شود، محلول به دست آمده غلظت کمتری خواهد داشت.

خواص:

  1. درمان سرفه
  2. مسهل (کتیرا)
  3. درمان یبوست
  4. درمان ورم روده
  5. درمان زخم چشم
  6. درمان سوزش ادرار
  7. درمان خشونت صدا
  8. درمان درد کلیه و مثانه
  9. درمان خونریزی دیابتی
  10. تقویت کننده روده (کتیرا)
  11. تقویت کننده معده (کتیرا)
  12. درمان ‌زخم ‌معده (شیر تازه)
  13. درمان سوختگی (گون سفید)
  14. درمان گلو درد (کتیرا با عسل)
  15. درمان بهق و برص (ضماد با سرکه)
  16. تقویت کننده حافظه (با عسل و تخم حنا)
  17. درمان ‌لک ‌صورت (آب ساقه با عسل بمالید)
  18. درمان کک و مک (با آب ساقه و عسل بمالید)
  19. درمان لاغری (آشامیدن با بادام و نشاسته و شکر)
  20. درمان جرب و خارش پوست (ضماد با گوگرد و داروی نظافت)
  21. آن را در آب گرم حل کنید و به موها بمالید از موخوره جلوگیری میکند.
  22. کتیرای سفید گل را روی پیله ی چرکی لثه بگذارید و بخوابید تا سر باز کند.
  23. آن را با مغز بادام کوبیده و شکر و نشاسته مخلوط کنید و بخورید. مقوی و چاق کننده است.
  24. ساییده ی آن را با آب برگ گل شب بو مخلوط کرده و هر صبح و شب بر موضع ضماد کنید. سالک رادرمان میکند.
  25. آن را نرم بکوبید و با عسل به صورت قرص درآورید و قرصها را در دهان نگه دارید و آب آن را فرو برید.سرفه را تسکین میدهد.
  26. پودر آن را با شیر تازه ی بز مخلوط کنید و بخورید برای بند آوردن خونریزی از سینه و سایر اعضای داخلی، رفع سرفه خشونت سینه و حلق زخم های ریه و گرفتگی آواز نافع است.
  27. اگر ۵ تا ۱۵ گرم از ساییده شده ی آن در روز خورده شود غلیظ کننده ی خون و مواد رقیق و به طور کلی نرم کننده است حدت اخلاط و حدت داروهای گرم را که خورده می شود تسکین می دهد، معده را تقویت می بخشد، ضمناً کمی ملین و مسهل است.

مضرات:

  • غلیظ کننده خون
error: محتوا محافظت شده می باشد.