طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- کدو خورشتی: ۸ عدد متوسط
- سویای درشت: ۱۰۰ قطعه
- فلفل دلمه ای: ۱ یا ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، دارچین، ادویه خورشتی: به میزان لازم
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز: ۲ عدد متوسط
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سویا را با کمی آب، کمی زردچوبه، نمک، فلفل و دارچین می پزیم تا بدون آب شود. کدوها را به صورت حلقه ای خرد کرده و با مقداری روغن و زردچوبه تفت می دهیم. فلفل دلمه ای و گوجه را ۳ سانتی و پیاز را به صورت ورق های خرد می کنیم. مواد آماده شده را داخل سیخ می کنیم. (سیخ های چوبی کوتاه). ابتدا ۱ تکه فلفل دلمه ای، ۱ تکه پیاز، ۳ تا ۴ برگ سویا، ۱ تکه کدو، ۱ تکه گوجه (داخل هر سیخ فقط ۱ تکه گوجه قرار می دهیم) و تا آخر به همین صورت ادامه می دهیم تا سیخ پر شود. ۱ عدد از پیازها را ریز خرد کرده و با مقداری روغن کنجد و ادویه تفت می دهیم، نصف فلفل دلمه ای را ریز خرد کرده و به پیاز اضافه می کنیم. تعدادی از گوجه ها را با کمی آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود، سپس به همراه نمک و فلفل به پیاز و فلفل دلمه ای افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا گوجه قوام پیدا کند. تمام سیخ های آماده شده را داخل یک ظرف مناسب می چینیم، سس گوجه پخته شده را روی آنها ریخته و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها و مناسب فصل پاییز
- مفید برای استخوان ها
- دارای استروژن گیاهی مفید برای خانم ها
- مفید برای روده و معده
- تقویت عمومی و جنسی
- ضد چربی و کلسترول بد
- ضد سرطان