طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل
مواد لازم (برای 4 نفر):
- سویا: ۳ پیمانه
- آرد نخودچی: ۲ پیمانه
- جوانه گندم: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- سویا را مدتی با آب خیس کرده، سپس آب آن را کاملاً جدا می کنیم. سویا و جوانه گندم را ۲ مرتبه چرخ کرده، سپس آرد نخودچی، نمک، فلفل، زنجبیل و زردچوبه را به مواد چرخ شده افزوده و همراه پیاز، یک بار دیگر چرخ می کنیم. مقداری زعفران آب شده به کل مواد اضافه کرده و آنها را کاملاً مخلوط کرده و به مدت ۱ ساعت داخل یخچال قرار می دهیم. روغن را در ظرف مورد نظر با حرارت ملایم گرم کرده و مواد را به صورت تکه تکه داخل روغن قرار داده و سرخ می کنیم. پوست گوجه ها را جدا کرده و آنها را حلقه حلقه کرده، سپس با کمی روغن و نمک تفت می دهیم و همراه با کباب شامی تقدیم می کنیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها
- مناسب برای فصل پاییز
- مفید برای استخوان ها
- تقویت نیروی جوانی و امور جنسی
- دارای استروژن گیاهی و مفید برای زنان
- مفید برای پروستات
- مفید برای کبد
نکته:
- موقع صرف ساندویچ در صورت تمایل می توان از سس مورد نظر استفاده کرد که شرح آن در بخش سس ها آمده است.
- تمام ساندویچ ها را می توان با روغن زیتون مصرف کرد.