کاربر

کباب بختیاری (1)

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

مواد لازم (برای 10 الی 12 نفر):

  1. گوشت راسته گوسفند 5/1 کیلوگرم
  2. دنبه گوسفند 150 گرم
  3. پیاز متوسط 1 عدد
  4. آب لیموترش تازه شیرازی 5 عدد
  5. زعفران نصف قاشق چایخوری
  6. نمک به مقدار لازم

طرز تهیه:

  • ابتدا گوشت را پاک کرده، به صورت قیمه (در اندازه های 5 سانتی متری) خرد کرده، خوب بشویید و در صافی قرار دهید تا آب آن کشیده شود، سپس دنبه را نیز تمیز شسته، به اندازه های 4 سانتی متری خرد کرده، با گوشت مخلوط کنید، آنگاه آن را در یک ظرف چینی یا لعابی بریزید و به همراه خلال پیاز، نمک و آب لیموترش تازه و زعفران، با گوشت مخلوط کنید و آن را به مدت یکی دو ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم بگیرد، بعد گوشت و دنبه را یکی در میان به سیخ بزنید و روی منقل قرار دهید تا کباب شود، این غذا به خاطر داشتن دنبه بسیار خوش مزه و خوش خوراک است.

توجه:

  • برای آماده کردن کباب باید از گوشت استفاده کرد و بهترین گوشت برای تهیه کباب، گوشت گوسفند، گوساله جوان و همچنین شتر جوان است. گوشت های یاد شده را می توان هم به تنهایی و هم به صورت مخلوط، کباب کرد و از آن استفاده نمود، بهتر است برای تهیه کباب و برگ و چنجه، از قسمت راسته یا فیله حیوان استفاده شود؛ اما برای تهیه کباب کوبیده، گوشت قلوه گاه حیوان مناسب ترین قسمت است.
  • گوشت حتماً قبل از مصرف، خوب شسته شود تا خون موجود در آن و نیز سایر آلودگی ها کاملاً خارج گردد، متأسفانه در کشور ما به غلط رایج شده است که گوشت های کبابی را نباید شست؛ زیرا معتقدند با این کار، کباب خراب می شود؛ در حالی که چنین عقیده ای پندار باطلی بیش نیست. خون موجود در گوشت در دراز مدت، باطن انسان را دگرگون خواهد کرد.
  • برای تهیه هر نوع کبابی باید از سیخ های مخصوص همان کباب استفاده شود؛ از جمله: از سیخ های پهن با عرض 5/2 سانتی متر برای کباب کوبیده. از سیخ های با عرض 5/0 سانتی متر برای کباب دل و جگر و قلوه. از سیخ های با عرض 1 سانتی متر برای کباب برگ، کباب گوجه فرنگی، کباب روده کباب، خوش گوشت، کباب پستان و امثال آن. از سیخ های چوبی برای کباب چوبی و کباب حسینی.
  • کباب را همیشه با ریحان تازه، گوجه فرنگی کباب شده، سماق قهوه ای یا قرمز، نان سنگک تازه کنجدی، پیاز میل کنید و خوب بجوید.
  • بهتر است کباب ها را با زغال سرخ شده یا با منقل های گازی که دارای شعله پوش هستند، بپزید تا خوش مزه تر شود، بعد از سرخ شدن زغال ها، کباب ها را روی منقل بچینید، به طوری که به یکدیگر نچسبند، بهتر است کباب ها را مکرر روی منقل برگردانید تا دو طرف آن با هم بپزد، در غیر این صورت، کباب ها روی منقل خواهد ریخت.
error: محتوا محافظت شده می باشد.