مواد لازم:
- یک لیوان آب
- هل باد پنج عدد
- جوز هندی 1 عدد
- چای کله مورچه ای
- زنجبیل 1 الی 2 تکه
- هل سبز نصف استکان
- شیر (ترجیحاً شیربادام)
- میخک 1 قاشق مرباخوری
- بادیان سه قاشق مرباخوری
- چوب دارچین به مقدار دلخواه
- شکر سرخ 2 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 2 قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
- در ظرف پیرکس به مدت 2 الی 3 دقیقه حرارت می دهیم تا عطر و اسانس آن خارج شود و بوی آن بیشتر شود، سپس تمام مواد را در آسیاب برقی می ریزیم توجه داشته باشید که کامل نباید پودر شود، یک لیوان آب را بزارید بجوشد و یک قاشق چایخوری چای کله جوش بریزید و بزارید به مدت یک دقیقه بجوشد و 2 قاشق چایخوری شکر سرخ اضافه کنید و در اینجا هم وزن آب شیر یا شیر گیاهی اضافه می کنید و بزارید بجوشد در اینجا یک قاشق چایخوری از ادویه ای که در بالا درست کردیم اضافه می کنیم و دو الی سه بار برای خوش طعم تر شدن چای از روی حرارت زمانی که دارد کف می کند بر می داریم و سپس روی حرارت می گذاریم و به مدت 10 دقیقه دم می کنیم و سپس صاف کرده و میل می کنیم.
روش دوم:
- برگ به لیمو + دارچین + قهوه + پودر کازوئین یا شیر خشک + کاکائو + شکر قهوه ای + فلفل سیاه + زنجبیل + میخک + جوز هندی + رازیانه + هل سبز، همه را به یک نسبت مخلوط و آسیاب کنید یک قاشق غذاخوری از این ترکیب را می توانید در یک لیوان اب گرم یا شیر گرم یا حتی دم کنید و میل کنید.
خواص این نوشیدنی:
- ضد التهاب
- آنتی اکسیدان
- کنترل فشارخون
- مانع از نفخ شکم
- کمک به هضم غذا
- پیشگیری از دیابت
- کمک به کاهش وزن
- پیشگیری از سرطان
- بهبود متابولیسم بدن
- تقویت کننده و تامین انرژی
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- مناسب برای دفع بلغم معده.
- کاهش گرفتگی های قاعدگی
- جلوگیری از سرماخوردگی و گرفتگی بینی
نکته:
- افرادی که تحمل لاکتوز را ندارند می توانند به جای شیر از آب استفاده کنند.
- با توجه به محتوای زنجبیل چای افراد مبتلا به فشارخون یا قند خون پایین، باید از مصرف آن اجتناب کنند یا مصرف آن را در پایین ترین محدوده انجام دهند.
- در حال حاضر هیچ مطالعه دقیقی در مورد این که هر فرد به طور متوسط به چه مقدار چای ماسالا در روز نیاز دارد در دست نیست، اما بدانید که در مصرف آن زیاده روی نکنید و حد تعادل را داشته باشید، اکثر مطالعات بر مزایای منحصر به فرد این چایی تمرکز می کنند و برای مقدار واقعی آن هیچ چیزی در دسترس نیست.