طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، سرکه شیره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۴ پیمانه
- قارچ: ۸ عدد متوسط
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۶ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۲ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم. سیب زمینی را نگینی خرد کرده و به پیاز اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. قارچ ها را در اندازه های ۲ تا ۳ سانتی خرد کرده و به همراه فلفل و زنجبیل به مواد قبلی اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. سپس گوجه را با ۶ پیمانه آب در مخلوط کن می ریزیم تا نرم شود و همراه نمک به بقیه مواد افزوده و مدتی می پزیم. هنگامی که آب گوجه قوام پیدا کرد. برنج را به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای مزاج های معتدل
- مناسب برای فصل های بهار و پاییز
- ضد چربی و کلسترول
- ملين
- مفید برای کبد
- تقویت عمومی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.