کاربر
سه شنبه 13 خرداد 1404

پلو گندم با ماش و عدس

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و خشک

مصلح: عرقیات معتدل، کاسنی و شاتره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. بلغور درشت گندم: ۲ پیمانه
  2. ماش: ۱ پیمانه
  3. عدس: ۱ پیمانه
  4. گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • ماش و عدس را از قبل خیس کرده و با مقداری آب می پزیم. پیاز را همراه با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس گوجه فرنگی را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، زنجبیل و ادویه به پیاز اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد، بلغور گندم، ماش و عدس را به آن افزوده و مدتی می پزیم تا آب غذا تمام شود، سپس پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای بلغمی مزاج ها
  2. مفید برای کم خونی
  3. تقویت عمومی
  4. مقوی امور جنسی
  5. دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن. فسفر و کلسیم
  6. تقویت حافظه

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.