طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: عرقیات معتدل، کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور درشت گندم: ۲ پیمانه
- ماش: ۱ پیمانه
- عدس: ۱ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- ماش و عدس را از قبل خیس کرده و با مقداری آب می پزیم. پیاز را همراه با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس گوجه فرنگی را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک، زنجبیل و ادویه به پیاز اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد، بلغور گندم، ماش و عدس را به آن افزوده و مدتی می پزیم تا آب غذا تمام شود، سپس پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها
- مفید برای کم خونی
- تقویت عمومی
- مقوی امور جنسی
- دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن. فسفر و کلسیم
- تقویت حافظه
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.