طبع غذا: معتدل به سمت گرم
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، پونه
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور درشت گندم: ۳ پیمانه
- لوبیا سبز: ۴ پیمانه
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- لوبیا سبز را ۱ سانتی خرد کرده و آن را بخارپز یا با کمی آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس لوبیا سبز و ادویه پلویی را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. گوجه را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به همراه نمک و زنجبیل به بقیه مواد اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد، بلغور گندم را اضافه کرده و مدتی می پزیم تا آب غذا تمام شود، سپس پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- ضد دیابت
- مقوی عمومی
- ضد پروستات مقوی امور جنسی
- ضد چربی و کلسترول
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.