کاربر

پلو کرفس و هویج

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. ساقه کرفس خرد شده: ۴ پیمانه
  3. هویج: ۲ عدد متوسط
  4. شوید، تره کوهی یا تره خشک: ۱ پیمانه
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. ساقه کرفس را در اندازه های ۱ سانتی خرد کرده، سپس آن را بخارپز یا با مقداری آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس هویج را نگینی خرد کرده و به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. سپس ساقه کرفس را به همراه ادویه پلویی و فلفل به مواد قبلی اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. برنج را با آب و کمی نمک جوشانده، اگر از سبزیجات تازه استفاده کردید، چند دقیقه قبل از آبکش کردن برنج به آن اضافه کرده، و سپس برنج را آبکش می کنیم. اگر از سبزیجات خشک استفاده کردیم، برنج آبکش شده را همراه سبزیجات خشک و مواد آماده شده، لایه به لایه در داخل قابلمه ریخته و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مناسب برای سوداوی مزاج ها
  2. مناسب برای فصل زمستان
  3. ملين
  4. خون ساز
  5. تقویت جنسی
  6. تقویت عمومی بدن
  7. ضد چربی و کلسترول خون
  8. مفید برای پروستات و کبد و استخوان ها
  9. مفید برای لاغری
  10. تقویت بینایی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.