طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: 2/1 سه پیمانه
- ساقه کرفس خرد شده: ۴ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. ساقه کرفس را ۱ سانتی و هویج را نگینی درشت خرد کرده سپس هر دو را بخارپز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت داده، سپس ساقه کرفس و هویج را همراه ادویه پلویی و زنجبیل به پیاز افزوده و کمی حرارت می دهیم، گوجه را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه نمک به کل مواد اضافه کرده و کمی می پزیم تا گوجه قوام پیدا کند. در پایان، برنج را به کل مواد اضافه کرده و مدتی می پزیم تا بدون آب شود و آن را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- خون ساز
- تقویت جنسی
- تقویت عمومی بدن
- ضد چربی و کلسترول خون
- مفید برای پروستات و کبد
- مفید برای لاغری
- تقویت بینایی
- مفید برای استخوان ها
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.