کاربر

پلو چشم بلبلی با هویج

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. لوبیا چشم بلبلی: 2/1 یک پیمانه
  3. هویج: ۲ عدد متوسط
  4. کشمش: 2/1 پیمانه
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
  7. زعفران آب شده: به میزان لازم
  8. روغن کنجد و روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و لوبیا را از قبل خیس می کنیم. لوبیا را با آب و کمی نمک و زردچوبه کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و زردچوبه تفت داده، سپس هویج را خلالی خرد کرده و به همراه ادویه به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه کشمش و سایر مواد آماده شده، لایه به لایه در قابلمه می ریزیم. در پایان، مقداری زعفران آب شده نیز به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مناسب برای سوداوی مزاج ها
  2. مناسب برای فصل زمستان
  3. مفید برای کبد
  4. تقویت چشم و بینایی
  5. تقویت عمومی بدن
  6. تقویت حافظه
  7. مفید برای کبد
  8. تقویت قلب
  9. تقویت امور جنسی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.