کاربر
دوشنبه 19 خرداد 1404

پلو نعناع و گشنیز

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، کاکوتی

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۴ پیمانه
  2. نعناع خرد شده: ۱ پیمانه
  3. گشنیز خرد شده: ۲ پیمانه
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
  6. زعفران آب شده: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. آب سبزیجات خرد شده را کاملاً می گیریم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سبزیجات و ادویه پلویی را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را همراه مواد آماده شده، لایه به لایه داخل قابلمه ریخته، در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده نیز به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. دارای ویتامین های B
  3. مفید برای دردهای استخوانی
  4. مفید برای دستگاه گوارش و کبد
  5. تقویت عمومی و تقویت جنسی
  6. مفید برای مزاج های معتدل و مناسب بهار و پاییز

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.