طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- نخود فرنگی: ۲ پیمانه
- هویج: ۱ عدد متوسط
- کلم برگ خرد شده: ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. نخود فرنگی را با کمی آب و نمک می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج را خلالی خرد کرده و به پیاز افزوده و مدتی تفت می دهیم. پس از مدتی کلم برگ و ادویه پلویی را به مواد قبلی اضافه کرده و مدتی حرارت می دهیم. برنج را با کمی آب و نمک جوشانده، سپس آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه سایر مواد آماده شده، لایه به لایه داخل قابلمه ریخته و در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده نیز به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- مناسب برای سوداوی مزاج ها
- مناسب برای فصل زمستان
- مفید برای حافظه، کبد و قلب
- تقویت عمومی و جنسی
- ضد دیابت و ضد چربی خون
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.