کاربر

پلو نخود فرنگی با خلال

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. خلال بادام: 2/1 پیمانه
  3. نخود فرنگی: 2/1 دو پیمانه
  4. هویج: ۱ عدد متوسط
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
  7. زعفران آب شده: به میزان لازم
  8. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. نخود فرنگی را با آب و کمی نمک می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج را به صورت خلالی خرد کرده و آن را به همراه ادویه پلویی به پیاز افزوده و این مواد را برای مدتی تفت می دهیم. برنج را با آب و مقدار کمی نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه مواد آماده شده و خلال بادام، لایه به لایه در ظرف مورد نظر ریخته، مقداری زعفران آب شده به کل مواد افزوده پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. مناسب برای همه مزاج ها
  3. مناسب برای فصل های بهار، پاییز و زمستان
  4. مفید برای حافظه، کبد و قلب
  5. تقویت عمومی و جنسی
  6. ضد دیابت و ضد چربی خون

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.