طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: عرقیات معتدل، کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- ماش: ۱ پیمانه
- عدس: 2/1 پیمانه
- نمک، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و حبوبات را از قبل خیس می کنیم. ماش و عدس را همراه آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شود. برنج را با ۵ پیمانه آب و کمی نمک و زردچوبه با حرارت ملایم می پزیم. وقتی آب برنج تقریباً تمام شد، عدس و ماش را به همراه دارچین به برنج افزوده، در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها در فصل پاییز
- مفید برای کم خونی
- تقویت عمومی بدن
- مقوی امور جنسی
- دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن، فسفر و کلسیم
- تقویت کننده حافظه
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.