طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- ماش: 2/1 یک پیمانه
- خرما: ۱۶ عدد
- نمک، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و ماش را از قبل خیس می کنیم. خرما را از هسته جدا می کنیم. در صورت تمایل خرما را با کمی روغن کنجد تفت می دهیم. ماش را با آب و مقداری زردچوبه، نمک و دارچین می پزیم تا بدون آب شود. ۶ پیمانه آب داخل قابلمه می ریزیم و زمانی که آب جوش آمد، برنج، نمک و روغن را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم می پزیم تا کم آب شود. ماش را به برنج افزوده و با هم مخلوط می کنیم. خرما را موقع دم کردن برنج، در وسط آن قرار می دهیم. زعفران آب شده را به برنج اضافه کرده و اجازه می دهیم پلو با حرارت ملایم دم شود.
خواص:
- خون ساز
- تقویت جنسی و عمومی
- مفید برای مزاج های سوداوی و معتدل
- تداوم در مصرف: مفید برای اختلالات پوستی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.