طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- ماش: ۱ پیمانه
- عدس: 2/1 پیمانه
- هویج: ۳ عدد متوسط
- به: ۱ عدد کوچک
- سیب درختی: ۱ عدد
- گوجه فرنگی: ۴ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و حبوبات را از قبل خیس می کنیم. عدس و ماش را با آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس هویج را به صورت خلالی خرد کرده و به پیاز افزوده و با حرارت ملایم تفت می دهیم. به و سیب درختی را ۲ سانتی خرد کرده و به همراه نمک، ادویه و زنجبیل به مواد قبلی افزوده و کمی تفت می دهیم. گوجه فرنگی را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و به بقیه مواد افزوده و مدتی حرارت می دهیم. وقتی آب گوجه قوام پیدا کرد برنج رابه آن اضافه کرده و می پزیم. زمانی که آب برنج تقریباً تمام شد ماش، عدس و مقداری روغن نیز به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- خونساز
- تقویت امور جنسی
- تقویت حافظه
- ملين
- معتدل
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.