کاربر

پلو ماش با نخود فرنگی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. ماش: ۱ پیمانه
  3. نخود فرنگی: 2/1 یک پیمانه
  4. جعفری خرد شده: 2/1 یک پیمانه
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  6. نمک، زردچوبه: به میزان لازم
  7. زعفران آب شده: به میزان لازم
  8. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و ماش را از قبل خیس می کنیم. ماش و نخود فرنگی را جداگانه با آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شوند. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس جعفری را افزوده و مدتی تفت می دهیم. برنج را با آب وکمی نمک جوشانده و قبل از آبکش کردن، نخود فرنگی و ماش را به آن افزوده، سپس برنج را آبکش می کنیم. برنج صاف شده، پیاز و جعفری را لایه به لایه در ظرف مورد نظر ریخته، سپس مقداری زعفران آب شده نیز به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم تا آماده شود.

خواص:

  1. خون ساز
  2. تقویت جنسی و تقویت عمومی
  3. تداوم در مصرف آن مفید برای اختلالات پوستی
  4. مفید برای سوداوی مزاج ها و مزاج های معتدل

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.