طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- ماش: ۱ پیمانه
- نخود فرنگی: 2/1 یک پیمانه
- جعفری خرد شده: 2/1 یک پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و ماش را از قبل خیس می کنیم. ماش و نخود فرنگی را جداگانه با آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شوند. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس جعفری را افزوده و مدتی تفت می دهیم. برنج را با آب وکمی نمک جوشانده و قبل از آبکش کردن، نخود فرنگی و ماش را به آن افزوده، سپس برنج را آبکش می کنیم. برنج صاف شده، پیاز و جعفری را لایه به لایه در ظرف مورد نظر ریخته، سپس مقداری زعفران آب شده نیز به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم تا آماده شود.
خواص:
- خون ساز
- تقویت جنسی و تقویت عمومی
- تداوم در مصرف آن مفید برای اختلالات پوستی
- مفید برای سوداوی مزاج ها و مزاج های معتدل
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.