طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرقیات معتدل
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- ماش: ۱ پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: 2/1 پیمانه
- شوید خشک: ۱ پیمانه
- نمک، زردچوبه، دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و حبوبات را از قبل خیس می کنیم. ماش و لوبیا را جدا با مقداری آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شود. برنج را همراه با ۵ پیمانه آب، شوید و مقداری نمک و زردچوبه با حرارت ملایم می پزیم. وقتی آب برنج تقریباً تمام شد لوبیا، ماش و مقداری روغن به آن افزوده و مدتی حرارت می دهیم تا آب برنج تمام شود. در انتها، مقداری زعفران آب شده و پودر دارچین به پلو افزوده و آن را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- خونساز
- تقویت جنسی و عمومی بدن
- مفید برای مزاج های سوداوی و معتدل
- تداوم در مصرف: مفید برای اختلالات پوستی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.