کاربر

پلو ماش با سبزی پلویی

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. ماش: 2/1 یک پیمانه
  3. سبزی پلویی خرد شده: ۴ پیمانه
  4. زیره سیاه: ۳ قاشق غذاخوری
  5. پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
  6. نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
  7. زعفران آب شده: به میزان لازم
  8. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و ماش را از قبل خیس می کنیم. ماش را با آب و مقداری نمک می پزیم تا بدون آب شود. سبزی را ریز خرد کرده و آب آن را کاملاً می گیریم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت می دهیم. برنج را با ۶ پیمانه آب، کمی نمک، سبزی پلویی، ماش، پیاز تفت داده شده و زیره سیاه می پزیم. وقتی آب برنج تمام شد کمی زعفران به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. خونساز
  2. تقویت امور جنسی
  3. تقویت حافظه
  4. ملين
  5. معتدل

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.