طبع غذا: گرم و تر
مصلح: زیره، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج قهوه ای: ۳ پیمانه
- نمک: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. در صورتی که خواستیم برنج را آبکش کنیم، آب را جوش آورده، سپس برنج را به همراه مقداری نمک به آن افزوده و مدتی می جوشانیم تا از حالت سفتی درآید. برنج را آبکش کرده و در قابلمه می ریزیم، مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و اجازه می دهیم پلو با حرارت ملایم دم بکشد. در صورت تمایل هنگام دم کردن برنج ۱ قاشق غذاخوری روغن کنجد و مقداری آب به آن اضافه می کنیم. برای دم پخت کردن، ۶ پیمانه آب را همراه مقداری نمک و برنج داخل قابلمه ریخته و با حرارت ملایم می پزیم. در حین پختن پلو ۱ تا ۲ قاشق روغن کنجد به آن اضافه می کنیم. هنگامی که آب برنج تقریباً تمام شد، مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- مقوی دستگاه گوارش
- مناسب برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.