کاربر

پلو قمری

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و خشک

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، کاکوتی

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. کلم قمری: ۴ عدد متوسط
  3. شوید خشک: ۱ پیمانه
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
  6. زعفران آب شده: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. پوست کلم ها را جدا کرده و آنها را ۲ سانتی خرد می کنیم. کلم ها را با مقداری روغن کنجد تفت داده تا تغییر رنگ دهند و تقریباً قهوه ای شوند. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه پلویی تفت داده، و کلم های آماده شده را به آن افزوده و با حرارت ملایم، مدت زمان کوتاهی تفت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را همراه مواد آماده شده و شوید خشک، لایه به لایه داخل قابلمه ریخته، در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده به آن 9 افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. ملين
  2. مفید برای بلغمی مزاج ها و مناسب برای فصل پاییز
  3. مفید برای دستگاه گوارش و کبد
  4. تقویت عمومی و تقویت جنسی
  5. دارای ویتامین های گروه B
  6. مفید برای دردهای استخوانی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.