طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، کاکوتی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- کلم قمری: ۴ عدد متوسط
- شوید خشک: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، ادویه پلویی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. پوست کلم ها را جدا کرده و آنها را ۲ سانتی خرد می کنیم. کلم ها را با مقداری روغن کنجد تفت داده تا تغییر رنگ دهند و تقریباً قهوه ای شوند. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه پلویی تفت داده، و کلم های آماده شده را به آن افزوده و با حرارت ملایم، مدت زمان کوتاهی تفت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را همراه مواد آماده شده و شوید خشک، لایه به لایه داخل قابلمه ریخته، در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده به آن 9 افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای بلغمی مزاج ها و مناسب برای فصل پاییز
- مفید برای دستگاه گوارش و کبد
- تقویت عمومی و تقویت جنسی
- دارای ویتامین های گروه B
- مفید برای دردهای استخوانی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.