طبع غذا: سرد و تر به سمت معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، کاکوتی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- کرفس خرد شده: ۱ پیمانه
- لوبیا سبز خرد شده: ۲ پیمانه
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد کوچک
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. کرفس و لوبیا سبز را ۱ سانتی خرد کرده، سپس بخارپز یا با مقدار کمی آب، آب پز می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس کرفس و لوبیا سبز را به همراه ادویه پلویی و زنجبیل به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم فلفل دلمه ای را نگینی خرد کرده و به مواد قبلی افزوده و کمی حرارت می دهیم، برنج را با آب و کمی نمک جوشانده، سپس آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را همراه مواد آماده شده، لایه به لایه داخل قابلمه ریخته، در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای صفراوی مزاج ها در فصل زمستان
- مفید برای دستگاه گوارش و کبد
- تقویت عمومی و تقویت امور جنسی
- دارای ویتامین های گروه B
- مفید برای دردهای استخوانی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.