طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۴ پیمانه
- سویا: 2/1 یک پیمانه
- تره، جعفری، شوید، گشنیز: ۵۰۰ گرم
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- شنبلیله خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. سویا را با آب و مقداری نمک، زردچوبه و فلفل می پزیم، تا آب آن تمام شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سویا، ادویه پلویی و زنجبیل را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. سبزی را خرد کرده و روی پارچه ای ریخته تا خشک شود (توجه داشته باشید که در سبزی پلویی، تره و گشنیز باید کمتر از جعفری و شوید باشد.) اگر از سبزی پلویی خشک استفاده کردید، به ازای هر نفر ۴ قاشق غذاخوری برای پلو کافی می باشد. برنج را با آب و کمی نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را همراه سبزی خرد شده، شنبلیله خشک، پیاز و سویا لایه به لایه داخل قابلمه ریخته، مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها و مناسب برای فصل پاییز
- مفید برای استخوان ها
- دارای استروژن گیاهی مفید برای خانم ها
- مفید برای روده و معده
- تقویت عمومی و جنسی
- ضد چربی و کلسترول بد
- ضد سرطان
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.