کاربر

پلو سبزی با سویا

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و خشک

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۴ پیمانه
  2. سویا: 2/1 یک پیمانه
  3. تره، جعفری، شوید، گشنیز: ۵۰۰ گرم
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. شنبلیله خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  6. نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  7. زعفران آب شده: به میزان لازم
  8. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. سویا را با آب و مقداری نمک، زردچوبه و فلفل می پزیم، تا آب آن تمام شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس سویا، ادویه پلویی و زنجبیل را به آن افزوده و کمی تفت می دهیم. سبزی را خرد کرده و روی پارچه ای ریخته تا خشک شود (توجه داشته باشید که در سبزی پلویی، تره و گشنیز باید کمتر از جعفری و شوید باشد.) اگر از سبزی پلویی خشک استفاده کردید، به ازای هر نفر ۴ قاشق غذاخوری برای پلو کافی می باشد. برنج را با آب و کمی نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را همراه سبزی خرد شده، شنبلیله خشک، پیاز و سویا لایه به لایه داخل قابلمه ریخته، مقداری زعفران آب شده به آن افزوده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای بلغمی مزاج ها و مناسب برای فصل پاییز
  2. مفید برای استخوان ها
  3. دارای استروژن گیاهی مفید برای خانم ها
  4. مفید برای روده و معده
  5. تقویت عمومی و جنسی
  6. ضد چربی و کلسترول بد
  7. ضد سرطان

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.