طبع غذا: گرم و تر
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، آویشن، کاکوتی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۴ پیمانه
- ریحان خرد شده: ۳ پیمانه
- سویا درشت: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. سویا را با کمی آب، زردچوبه و زنجبیل می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و زردچوبه تفت داده، سپس سویا را به آن افزوده و مدتی تفت می دهیم. در انتها ریحان را اضافه کرده و کمی حرارت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه مواد آماده شده لایه به لایه در ظرف مورد نظر ریخته، مقداری زعفران آب شده به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- مفید برای سوداوی مزاج ها و مناسب برای فصل زمستان
- مفید برای دستگاه گوارش و کبد
- تقویت عمومی و تقویت امور جنسی
- دارای ویتامین های گروه B
- مفید برای دردهای استخوانی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.