طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- بلغور گندم: ۱ پیمانه
- باقالا: ۱ پیمانه
- لپه: ۱ پیمانه
- کشمش: 2/1 پیمانه
- تره، شوید، ترخون، نعناع و مرزه خرد شده: ۳ پیمانه
- برگ مو خرد شده: ۱ پیمانه
- نمک، زردچوبه: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج و حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه کاملاً می پزیم تا بدون آب شود. باقالا سبز را نیز با آب و کمی نمک می پزیم تا بدون آب شود. سبزی ها را به همراه برگ مو با کمی روغن کنجد تفت می دهیم. برنج و بلغور گندم را با آب و کمی نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه کشمش و مواد آماده شده، لایه به لایه داخل قابلمه ریخته و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- تقویت عمومی
- مفید برای کبد
- ضد کلسترول و چربی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.