طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: عرقیات معتدل، کاسنی و شاتره
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- دال عدس: 2/1 یک پیمانه
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی، دارچین: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. پیاز را همراه با روغن کنجد، مقداری زردچوبه و ادویه تفت می دهیم. گوجه را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه نمک، زنجبیل و دارچین به پیاز افزوده و مدتی حرارت می دهیم. مدتی که از پخت غذا گذشت، دال عدس را نیز افزوده و چند دقیقه آن را با تمام مواد می پزیم. در انتها برنج را به کل مواد افزوده و مدتی حررات می دهیم تا آب غذا تمام شود، سپس پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- مفید برای بلغمی مزاج ها
- مفید برای کم خونی
- تقویت عمومی بدن
- مقوی امور جنسی
- دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن، فسفر و کلسیم
- تقویت کننده حافظه
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.