کاربر

پلو دال عدس

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و خشک

مصلح: عرقیات معتدل، کاسنی و شاتره

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: ۳ پیمانه
  2. دال عدس: 2/1 یک پیمانه
  3. گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی، دارچین: به میزان لازم
  6. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. پیاز را همراه با روغن کنجد، مقداری زردچوبه و ادویه تفت می دهیم. گوجه را با ۵ پیمانه آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه نمک، زنجبیل و دارچین به پیاز افزوده و مدتی حرارت می دهیم. مدتی که از پخت غذا گذشت، دال عدس را نیز افزوده و چند دقیقه آن را با تمام مواد می پزیم. در انتها برنج را به کل مواد افزوده و مدتی حررات می دهیم تا آب غذا تمام شود، سپس پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.

خواص:

  1. مفید برای بلغمی مزاج ها
  2. مفید برای کم خونی
  3. تقویت عمومی بدن
  4. مقوی امور جنسی
  5. دارای انواع ویتامین و املاح معدنی مخصوصاً آهن، فسفر و کلسیم
  6. تقویت کننده حافظه

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.