طبع غذا: معتدل به سمت سردی
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع، پونه، کاکوتی
مواد لازم (برای 4 نفر):
- بلغور درشت جو یا جو درشت: ۳ پیمانه
- عدس: 2/1 یک پیمانه
- کشمش: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- عدس را از قبل خیس کرده، سپس با آب، مقداری نمک و زنجبیل می پزیم تا بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه و ادویه تفت داده و به عدس اضافه می کنیم بلغور یا جو را با ۵ پیمانه آب با حرارت ملایم می پزیم. وقتی که غذا تقریباً بدون آب شد عدس، پیاز و کشمش را به آن افزوده، در صورت تمایل مقداری زعفران آب شده به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملین
- ضد دیابت
- مفید برای پروستات
- ضد کم خونی
- مقوی حافظه
- ضد چربی و کلسترول
- تقویت عمومی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.