طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: 2/1 دو پیمانه
- جعفری خرد شده: ۲ پیمانه
- کدو خورشتی: ۲ عدد متوسط
- هویج: ۱ عدد بزرگ
- لوبیا سبز خرد شده: ۱ پیمانه
- کلم سفید: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. کلم را شسته و ریز خرد می کنیم. هویج را به صورت خلال ریز و کدوها را به صورت نگینی خرد می کنیم. لوبیاها را نیز ۱ سانتی خرد کرده و بخارپز می کنیم. پیاز را همراه روغن کنجد، کمی زردچوبه، ادویه پلویی و زنجبیل تفت می دهیم و به ترتیب ابتدا هویج، سپس کلم و بعد از آن کدو خورشتی، لوبیا سبز و جعفری را اضافه کرده و تفت می دهیم. برنج را به همراه آب و نمک می جوشانیم، سپس آن را آبکش کرده و به همراه مواد آماده شده لایه به لایه در قابلمه ریخته و دم می کنیم. می توانیم مقداری زعفران آب شده نیز به آن اضافه کنیم.
خواص:
- خونساز
- ملين
- مفید برای بازشدن قاعدگی زنان
- مقوی عمومی
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.