کاربر

پلو جعفری

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: معتدل

مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: 2/1 دو پیمانه
  2. جعفری خرد شده: ۲ پیمانه
  3. کدو خورشتی: ۲ عدد متوسط
  4. هویج: ۱ عدد بزرگ
  5. لوبیا سبز خرد شده: ۱ پیمانه
  6. کلم سفید: ۱ پیمانه
  7. پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
  8. نمک، زردچوبه، زنجبیل، ادویه پلویی: به میزان لازم
  9. زعفران آب شده: به میزان لازم
  10. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج را از قبل خیس می کنیم. کلم را شسته و ریز خرد می کنیم. هویج را به صورت خلال ریز و کدوها را به صورت نگینی خرد می کنیم. لوبیاها را نیز ۱ سانتی خرد کرده و بخارپز می کنیم. پیاز را همراه روغن کنجد، کمی زردچوبه، ادویه پلویی و زنجبیل تفت می دهیم و به ترتیب ابتدا هویج، سپس کلم و بعد از آن کدو خورشتی، لوبیا سبز و جعفری را اضافه کرده و تفت می دهیم. برنج را به همراه آب و نمک می جوشانیم، سپس آن را آبکش کرده و به همراه مواد آماده شده لایه به لایه در قابلمه ریخته و دم می کنیم. می توانیم مقداری زعفران آب شده نیز به آن اضافه کنیم.

خواص:

  1. خونساز
  2. ملين
  3. مفید برای بازشدن قاعدگی زنان
  4. مقوی عمومی

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.