مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- والک پاک شده 350 گرم
- روغن زیتون 2 تا 5 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا والک را خرد کرده و پیازچه های آن را از وسط نصف کنید. برنج را شسته به همراه آب، نمک و والک خرد شده، در ظرفی ریخته، آن را روی حرارت مناسب قرار دهید تا بجوشد و آب آن کشیده شود، سپس روغن لازم را به آن افزوده، اجازه دهید تا برنج کاملاً دم بکشد.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
- والک از سبزیجات وحشی و از خانواده سیر می باشد و از طبع گرمی برخوردار است و برای افرادی که دچار دردهای استخوان هستند، مناسب است از آنجایی که این سبزی فقط در فصل بهار یافت می شود، می توان آن را به مقدار زیاد خشک و به مرور از آن استفاده کرد.