نام های دیگر: ملح العجین، کلرید سدیم، نمک سفره، نمک آشپزخانه، لون
مشخصات: سدیم کلرید (به انگلیسی Sodium Chloride ) که در فارسی به آن نمک گفته میشود و فرمول شیمیایی آن NaCl است، یک ترکیب یونی است که از نسبتهای معادل سدیم و کلر تشکیل شده است. سدیم کلرید ترکیب اصلی تشکیل دهنده نمک طعام است و بخش اعظم شوری آب اقیانوسها نیز به دلیل این ترکیب است.
مزاج: گرم و خشک
خواص:
- درمان حناق
- درمان استفراغ
- زیاد کننده بزاق
- دارای کلر سدیم
- دافع بلغم و سودا
- ضد عفونی کننده
- پیشگیری از جذام
- درمان گوشت زائد
- درمان سوء هاضمه
- درمان گلو درد (غرغره)
- درمان نمناکی دست ها
- درمان ورم لوزه (غرغره)
- درمان ورم زبان کوچک
- درمان قاعدگی های سخت
- موثر در تمیز کردن دندان ها
- درمان نقرس (مالش با عسل)
- درمان عرق زیاد (با لیموترش)
- احتمال جنین پسر را بالا میبرد
- درمان بیماری های طحال (عرق)
- درمان خون مردگی (مالش با عسل)
- رفع خستگی (مالش با روغن زیتون)
- درمان دندان درد (با مروارید ساییده)
- درمان گزیدگی زنبور (با عسل و سرکه)
- دافع ضرر تریاک (با عسل و سکنجبین)
- درمان سوختگی (با پیاز رنده شده ضماد کنید)
- درمان خونریزی لثه (مالش با آب لیمو ترش یا سرکه)
- درمان کوفتگی اعضاء (با روغن زیتون و عسل و زفت)
- درمان نیش عقرب ها (آغشته به نمک و سرکه و الکل)
- اشتها آور (قبل از طعام باعث تحریک ترشح بزاق میشود)
- درمان بدبویی دهان ناشی از بلغم (بعد از غذا دو قاشق کوچک)
مضرات:
- مو
- قلب
- کلیه
- آسم
- چاقی
- بواسیر
- ازاتمی
- عطش
- حافظه
- نقرس
- آلزایمر
- سردرد
- لاغری
- سرطان
- رماتیسم
- طول عمر
- مرض قند
- فشار خون
- چربی خون
- سیروز کبدی
- دیالیز کلیوی
- سخت ادراری
- سرماخوردگی
- ورم پروستات
- سختی زایمان
- اسید اوریک بالا
- سنگ کیسه صفرا
- اسیدی کننده خون