طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- نخود: 2/1 یک پیمانه
- لوبیا سفید: ۱ پیمانه
- برنج نیم کوب: ۴ قاشق غذاخوری
- گردو: ۱ پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری، پودر زیره: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- حبوبات را از قبل خیس کرده و با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می پزیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه تفت می دهیم، پس از آن ادویه، پودر زیره و گردوی نیم کوب را افزوده و مدتی حرارت می دهیم. پیاز و گردو را به همراه برنج، نمک، فلفل و زنجبیل بـه حبوبات اضافه کرده و اجازه می دهیم، غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- مفید برای افراد بلغمی
- مقوی عمومی
- تقویت جنسی
- ضد کلسترول
- ضد سرطان
- مفید برای دستگاه گوارش و دستگاه تنفس
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.