طبع غذا: معتدل
مصلح: ادویه موجود در غذا
مواد لازم (برای 4 نفر):
- نخود: ۲ پیمانه
- بلغور گندم: ۱ قاشق غذاخوری
- برنج نیم کوب: ۱ قاشق غذاخوری
- سیب زمینی: ۲ عدد متوسط
- قارچ: ۶ عدد متوسط
- گوجه فرنگی: ۵ عدد متوسط
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، پودر زیره و ادویه کاری: به میزان لازم
- روغن کنجد: به میزان لازم
طرز تهیه:
- نخود را از قبل خیس کرده، سپس با آب و کمی زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت نخود گذشت برنج، بلغور و سیب زمینی را به آن افزوده و کمی حرارت می دهیم. پیاز را با روغن کنجد و مقداری زردچوبه، ادویه و پودر زیره تفت می دهیم. گوجه ها را بـا مقداری آب در مخلوط کن ریخته تا نرم شود و همراه نمک، فلفل و زنجبیل به پیاز اضافه می کنیم و کمی حرارت می دهیم تا گوجه قوام پیدا کند، سپس آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم. قارچ را در اندازه های ۱ تا ۲ سانتی خرد کرده و چند دقیقه قبل از پخت کامل به غذا اضافه کرده و اجازه می دهیم با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
خواص:
- تقویت عمومی
- مقوی جنسی
- مفید برای کبد
- ضد کلسترول و چربی خون
نکته:
- سبزی سوپ شامل گشنیز، جعفری و شوید است.
- در سوپ می توان از شلغم و یا کلم قمری استفاده کرد. .
- اگر در سوپ ها از کلم قمری به جای شلغم استفاده کردید، مقدار مورد نیاز برای هر سوپ کمتر از شلغم است.
- موقع صرف غذا در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به سوپ اضافه کنید.