کاربر

نارگیل

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

نام های دیگر: نارجیل، جوز هندی، رانج، مریج، نارمل، بادنج، رادنج، کوز هندی

نوع گیاه: درخت

نام خانواده: نخل ها

قسمت مورد استفاده: میوه

مزاج: گرم و خشک، درجه 2- 1

مصلح: عسل، میوه های ترش، لیمو، هندوانه

مقدار و دستور مصرف: مقدار خاصی برای مصرف خوراکی نارگیل توصیه نشده است.

ترکیب شیمیایی: در هر صد گرم گوشت یا پولپ نارگیل تازه مواد زیر وجود دارد: آب 50.9 گرم – پروتئین 3.5 گرم – مواد چرب ۳۵ گرم – هیدرات های کربن ۹ گرم – کلسیم ۱۳ میلیگرم – فسفر ۹۵ میلیگرم – آهن 1.7 میلیگرم – سدیم ۲۳ میلی گرم – پتاسیم ۲۵۶ میلیگرم – تیامین 0.05 میلی گرم – رایبوفلاوین 0.02 میلیگرم – نیاسین – ليسيتين – لتيسين – انورتین – گالاکتومانان – متیل اندسیل کتون – متیل هپتیل کتون – استیگماسترین گلوبولین – گالاکتو آرابان – کاتالاز.

مشخصات: میوه ی گیاهی است از تیره خرما و از خانواده ی Palmaceae، درختی دارد بزرگ و زیبا به بلندی بیست تا حدود چهل متر قطر تنه ی درخت تا یک متر میرسد تنهی آن راست و قایم میباشد که روی آن آثار بن برگهای ریخته شده دیده می شود. درخت نارگیل در حدود سال پنجم شروع به گل دادن میکند و گلهای نر و ماده در یک مجموعه گل قرار دارند. در انتهای تنه ی درخت معمولاً تعدادی حدود دوازده تا پانزده برگ دیده می شود. مانند درخت (خرما برگهای آن بزرگ و به طول چهار تا پنج متر و مرکب از تعداد زیادی برگچه ی باریک دراز است، طول هر برگچه تا یک متر میرسد رنگ برگها سبز روشن است درخت نارگیل در نواحی گرم و مرطوب زمین میروید و هر چه قدر به دریای شور نزدیک تر باشد و آب شور بیشتری به پای آن برسد، میوه ی لذيذتر و شیرینتر و چرب تر میشود درخت نارگیل حدود صد سال میوه میدهد و هر درخت در سال، حدود پنجاه تا شصت عدد نارگیل میدهد میوه ی نارگیل به طور خوشه میباشد که هر خوشه حدود ده تا پانزده عدد نارگیل دارد. میوه ی آن کروی شکل به ابعاد سر انسان بعضی کوچکتر و بعضی بزرگتر است، از چند قسمت تشکیل شده است پوسته ی استخوانی خیلی سختی دارد که روی آن از الیاف نباتی پوشانده شده است و داخل آن پوسته ی دانهی اصلی نارگیل وجود دارد که سفید رنگ میباشد با یک پوست دیگر به رنگ قهوه ای و خیلی نازک و در وسط آن حفره ای است که محتوی مایع سفید یا شیری رنگ شیرین و خوش طعمی میباشد درخت نارگیل در ،سیلان ،هندوستان فیلیپین کالدونی ،جدید هندو چین و سایر مناطق حاره انتشار دارد در ایران در چاه بهار چند درخت کاشته شده است. یکی از محصولات مهم نارگیل، آب درون میوه آن است که به آب نارگیل معروف است و تا زمانی که میوه نارگیل باز نشده باشد، استریل (بدون آلودگی) می ماند. این آب به سادگی جذب بدن می شود و به همین دلیل در زمان جنگ جهانی دوم یکی از بهترین جایگزین های خون از دست رفته افراد بود. آب نارگیل حاوی قند، پروتئین فیبر ویتامین ها، املاح مختلف و آنتی اکسیدان می باشد به همین دلیل می تواند به سرعت تعادل آب و الکترولیت ها را در بدن برقرار کند، آب نارگیل نوشابه ای مغذی و فرح بخش در آب و هوای گرم و مرطوب و استوایی و یک نوشیدنی مناسب برای ورزشکاران است. قابل توجه اینکه، میوه های نارس آب بیشتری نسبت به میوهای رسیده دارند.

خواص:

  1. ملین
  2. تب بر
  3. ضد سم
  4. ادرار آور
  5. شیر افزا
  6. درمان جنون
  7. مغذی (روغن)
  8. موثر در لاغری
  9. درمان درد مثانه
  10. درمان مالیخولیا
  11. درمان کم‌ خونی
  12. زیاد کننده اسپرم
  13. دافع بلغم و سودا
  14. تقویت کننده کبد
  15. درمان مرض قند
  16. تقویت کننده معده
  17. درمان فلج (روغن)
  18. دارای آنتی بیوتیک
  19. درمان سردی مثانه
  20. درمان تشنج عصبی
  21. تقویت کننده حافظه
  22. درمان بدبویی دهان
  23. درمان آرتروز (روغن)
  24. درمان بواسیر (روغن)
  25. درمان کمردرد (روغن)
  26. درمان زانو درد (روغن)
  27. تقویت کننده نیروی جنسی
  28. درمان بی خوابی (دم ‌کرده)
  29. درمان انگل روده (با سرکه)
  30. درمان قطره قطره آمدن ادرار
  31. تقویت کننده بینایی (با نبات)
  32. درمان اسهال خونی (دمکرده)
  33. موثر در زیبایی و رنگ صورت
  34. درمان گاز روده (روغن آن هر روز)
  35. درمان بواسیر خونی (میوه و روغن)
  36. درمان دردهای روماتیسمی (روغن)
  37. تقویت کننده اعصاب (قبل از خواب)
  38. تقویت کننده مو (با حنا و روغن نارگیل)
  39. درمان سوءهاضمه (با سالاد و سبزیجات)
  40. موثر در تحریک کنندگی دندان‌ها (روغن)
  41. در کتب قدیمه آمده اگر از پوست آن فتیله سازند و در چراغ قرار دهند و روشن کنند خواب آور است.

مضرات:

  1. کبد
  2. نقرس
  3. آترومی
  4. مسمومیت
  5. زیاده روی
  6. غلظت خون
  7. کلسترول بالا
  8. تصلب شرایین
  9. اسید اوریک بالا
  10. استفراغ (کهنه آن)
  11. برای معده های ضعیف
  12. اشخاص گرم مزاج و حرارتی
  13. در حد مصرف خوراکی عوارض خاصی ندارد؛ اما با توجه به خاصیت قاعده آوری آن، زنان حامله باید در مصرف احتیاط کنند. همچنین، هضم نارگیل مشکل بوده و مصرف زیاد آن ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود.
error: محتوا محافظت شده می باشد.