کاربر

موز

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

نام های دیگر: بنان، بنانا، طلح، موزه، انجیر آدم، سیب بهشتی، طلر

نام خانواده: موز

نوع گیاه: درختچه

مزاج: گرم معتدل، درجه 2

مصلح: نمک، مربای زنجبیل، عسل، سكنجبين

قسمت مورد استفاده: میوه، برگ، ریشه و ساقه

ترکیب شیمیایی (پوست موز): حدود 14.7 درصد مواد خشک – 1.6 درصد قندانورتی کاتچولامین.

مقدار و دستور مصرف: 2 الی 1 میوه روزی سه بار، 4 الی 2 گرم از برگ، ریشه و گل روزی سه بار به صورت دم کرده.

ترکیبات شیمیایی (میوه): در هر 100 گرم موز مواد زیر موجود است: انرژی 100 کالری، آب 70 گرم، پروتئین 0.8 گرم، چربی 0.2 گرم، قند 6.5 گرم، کلسیم 8 میلی گرم، فسفر 25 میلی گرم، آهن 0.7 میلی گرم، سدیم 1 میلی گرم، پتاسیم 370 میلی گرم، ویتامین آ 190 واحد، ویتامین ب1 0.05 میلی گرم، ویتامین ب 2 0.06 میلی گرم، ویتامین ب 3 0.07 میلی گرم، ویتامین ث 10 میلی گرم. در موز چند ماده شیمیایی بسیار مهم مانند سروتونین، نورواپی نفرین، دوپامین و کاته چولامین وجود دارد.

مشخصات: ب موز (در فارسی افغانستان: کیله) یک میوه کشیده و خوردنی است که از لحاظ گیاه‌ شناسی یک نوع سَته به حساب می‌آید و توسط انواع مختلفی از گیاهان گلدار علفی در تیره موزا تولید می‌شود. در بعضی از کشورها، موزهایی که پخته می‌شوند ممکن است «پلانتین» نامیده شوند، و به این طریق آنها را از موز دسر متمایز می‌کنند. پلانتین که به آن موز پختنی یا سرخ شده هم می‌گویند، بسیار از نظر ظاهری شبیه موز است. پلانتین در پخت و پز مورد استفاده قرار می‌گیرد و نشاسته بسیاری دارد. برخلاف موز، پلانتین تقریباً همواره باید پیش از مصرف پخته شود. در حقیقت، مزه این میوه در حالت خام چندان خوشایند نیست، از این رو، نباید گول ظاهر موز مانند آن را بخورید.

خواص:

  1. مغذی
  2. ادرارآور
  3. خلط آور
  4. درمان صرع
  5. درمان اورمی
  6. درمان اسهال
  7. درمان نقرس
  8. کم‌ کننده بزاق
  9. درمان شوره سر
  10. زیاد کننده صفرا
  11. درمان کم خونی
  12. درمان ورم معده
  13. درمان خونریزی
  14. قوی شدن جنین
  15. درمان آلبومینوری
  16. رفع عطش (شیره)
  17. قلیایی کننده خون
  18. دارای آنتی بیوتیک
  19. درمان سرطان ریه
  20. درمان یرقان (شیره)
  21. درمان زخم اثنا عشر
  22. درمان کلسترول بالا
  23. تقویت کننده رشد مو
  24. تقویت کننده اعصاب
  25. درمان جرب و خارش
  26. درمان آنفولانزا (شیره)
  27. درمان لاغری (با شیر)
  28. درمان اسید اوریک بالا
  29. زیاد کننده منی (اسپرم)
  30. پیشگیری از سکته قلبی
  31. موثر در زیبایی (ماسک)
  32. درمان کم خوابی (با شیر)
  33. تقویت کننده نیروی جنسی
  34. تاثیر در گردش خون (پخته)
  35. درمان‌ زخم ‌معده (موز رسیده)
  36. درمان ورم پروستات (کمپوت)
  37. درمان سوءهاضمه (موز رسیده)
  38. درمان کک و مک (با مغز تخم)
  39. فعال کننده مغز استخوان (پخته)
  40. التیام دهنده زخم ها (پوست درخت)
  41. دارای هورمون جنسی زنانه و مردانه
  42. دارای ویتامین‌های گروه B2، B1، A
  43. درمان سرفه و برونشیت مزمن (شربت)
  44. درمان ترک کف پا (خاکستر پوست میوه)
  45. درمان چاقی (البته به صورت رژیم با شیر)
  46. درمان خونریزی داخلی (پوست درخت ریشه)
  47. خشکاندن زخم (پاشیدن خاکستر پوست موز)
  48. درمان کچلی و شوره (مالش با سرکه و آب لیمو)
  49. درمان امراض قلب و آنژین صدری (گل و ضماد برگ)
  50. درمان ‌لک‌ صورت (شیره آن + آب + پودر تخم خربزه)
  51. گل موز را بپزید و بخورید برای درمان بیماری قند مفید است.
  52. شیره ی گل موز را بخورید برای درمان اسهال خونی مؤثر است.
  53. خوردن خاکستر سوخته ی ریشه درخت موز خاصیت کرم کش دارد.
  54. میوه ی نارس آن قابض و بند آورنده ی اسهال است و برای بیماری قند مفید میباشد.
  55. تازه ی برگ موز را بکوبید و ضماد کنید برای تحلیل ورم و درمان جراحتها و سوختگی از آتش نافع است.
  56. موز را له کرده و ضماد کنید سوختگی که از آتش باشد را درمان میکند و از طاول زدن آن جلوگیری می نماید.
  57. اگر شیره موز را بخورید قی اور است برای معالجه ی یه توأم با تب باشد مفید میباشدبرای تقویت مو نافع است.
  58. پوست موز را بخشکانید، بعد سوزانده و خاکستر آن را بر موضع بپاشید برای قطع خونریزی و التیام زخم مفید است.
  59. پوست موز را با ریشه ی گیاه موز بجوشانید و در آب گرم وان ریخته حمام کنید. برای معالجه ی سرطان معده نافع است.
  60. پخته ی کنجیال را بخورید مغذی است و کالری زیاد ایجاد میکند. (کنجیال مغز ساقه ی درخت موز است که آن را طبخ میکنند و میخورند).
  61. برگ های جوان موز را در روغن بادام بجوشانید و گرم گرم بر موضع بمالید از پیشرفت سرطان بینی جلوگیری میکند برای معالجه ی تومورها مفید است.
  62. ریشه درخت موز را بجوشانید و آب صاف کردهی آن را بنوشید برای قطع خونریزی و رفع اختلالات خونی مؤثر است برای دفع انگل مصرف می شود.
  63. له شده ی ریشه درخت موز را ضماد کنید برای درمان انواع زخمهای بد انواع کفگیرک، انواع ورم و تومورها، رفع سردردهای با تب و آفتاب زدگی مفید است.
  64. گوشت موز کال را با سرکه و آبلیمو مخلوط کنید و در مواضع ،کچلی جرب و خارش بمالید. درمان کننده است مالیدن دایم آن بر سر شوره ی سر را برطرف می کند.
  65. گل خشک موز را نرم بسایید بعد با آب و نمک مخلوط کنید و بخورید آرام بخش قلب است، برای رفع دردهای توأم با بالارفتن درجه حرارت بدن مفید میباشد.
  66. شیره ای که از له شده ی تازه ی ریشه درخت موز به دست میآید برای معالجه ی یرقان کاهش و تسکین تشنگی معالجه ی سرخک تسکین درد دندان و تب های مسری مفید است.
  67. گرد برگ های خشک موز با روغن کنجد یا شیره ی زنجبیل تازه به صورت ضماد برای تحلیل و رساندن ورم و دمل نافع است و اگر در مراحل اولیه پیشرفت روی جوش و کورک و دمل گذارده شود، قبل از اینکه گسترش یابد تحلیل رفته و خوب می شود.

مضرات:

  1. نفخ
  2. آسم
  3. آکنه
  4. چاقی
  5. یبوست
  6. دل درد
  7. قند خون
  8. ورم روده
  9. مرض قند
  10. عدم جذب ویتامین C
  11. سوءهاضمه (نرسیده یا با آب)
  12. دل پیچه و دل درد (به خصوص برای افراد مسن)
error: محتوا محافظت شده می باشد.