کاربر

مقبول پلو

بیماری ها ، داروها ، تشخیص ، درمان و ...

طبع غذا: گرم و تر

مصلح: ادویه موجود در غذا، آب زرشک، سکنجبین و کاهو

مواد لازم (برای 4 نفر):

  1. برنج: 2/1 دو پیمانه
  2. لپه: 2/1 پیمانه
  3. کشمش: 2/1 دو پیمانه
  4. پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
  5. نمک، زنجبیل، دارچین، ادویه پلویی: به میزان لازم
  6. زعفران آب شده: به میزان لازم
  7. روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم

طرز تهیه:

  • برنج و لپه را از قبل جدا خیس می کنیم. لپه را با آب و کمی زردچوبه می پزیم تا کاملاً بدون آب شود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت می دهیم. مدتی بعد ادویه، دارچین و زنجبیل را افزوده و کمی تفت می دهیم. در آخر کشمش را اضافه می کنیم. برنج را با آب و نمک می جوشانیم. چند دقیقه قبل از صاف کردن، لپه را به آن اضافه کرده و برنج را آبکش می کنیم. موقع دم کردن برنج، پیاز و کشمش آماده شده را وسط برنج قرار می دهیم. کمی زعفران آب شده به آن افزوده و اجازه می دهیم پلو با حرارت ملایم دم بکشد.

خواص:

  1. خونساز
  2. مفید برای سوداوی مزاج ها در فصل زمستان
  3. مفید برای حافظه

نکته:

  • سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
  • موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
  • در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
  • برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
  • بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
  • در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
  • در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
error: محتوا محافظت شده می باشد.