طبع غذا: گرم و خشک
مصلح: ادویه موجود در غذا، عرق نعناع
مواد لازم (برای 4 نفر):
- برنج: ۳ پیمانه
- کشمش: 2/1 یک پیمانه
- خلال بادام: 2/1 پیمانه
- خلال پسته: 2/1 پیمانه
- خلال پوست پرتقال: 2/1 پیمانه
- پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ
- پنمک، زردچوبه، هل، دارچین: به میزان لازم
- زعفران آب شده: به میزان لازم
- روغن کنجد، روغن زیتون: به میزان لازم
طرز تهیه:
- برنج را از قبل خیس می کنیم. خلال پسته و خلال بادام را نیز خیس می کنیم. خلال پوست پرتقال را ۳ مرتبه می جوشانیم و آبش را خارج می کنیم تا تلخی آن از بین رود. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه تفت داده، سپس خلال بادام، پسته و خلال پوست پرتقال را به همراه هل و دارچین به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. برنج را با آب و مقداری نمک جوشانده، سپس آن را آبکش می کنیم. برنج آبکش شده را به همراه مواد آماده شده و کشمش، لایه به لایه داخل قابلمه ریخته، مقداری زعفران آب شده به آن اضافه کرده و پلو را با حرارت ملایم دم می کنیم.
خواص:
- ملين
- مناسب برای بلغمی مزاج ها
- مناسب برای فصل پاییز
- مفید برای حافظه، کبد و قلب
- تقویت عمومی و تقویت امور جنسی
- ضد دیابت
- ضد چربی خون
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.