نام های دیگر: آلبالوی تلخ، حب المحلب، پیوند مریم، کهیونی
نوع گیاه: درخت
مزاج: گرم و خشک
نام خانواده: گلسرخ
قسمت مورد استفاده: میوه (دانه)
مقدار و دستور مصرف: دم کرده 30 در هزار آن تجویز می گردد.
ترکیب شیمیایی: گلی کوزید، کومارین، املاح معدنی (باریوم)، اسید پروسیک (اسید سیانیدریک)، اسید سالیسیلیک، آمیگدالین.
مشخصات: محلب که نام دیگر آن آلبالوی تلخ میباشد گونه ای آلبالو است که دارای چوبی سفت و میوه غیر خوراکی است. پس از رسیدن میوه، مغزهسته آنرا کوبیده و به میزان کم به عنوان ادویه در نان و شیرینی بکار میبرند. محل رویش جنوب اروپا، آسیای کوچک، ایران و پاکستان است.
خواص:
- مسکن
- خلط آور
- شادی آور
- درمان انگل
- درمان درد پهلو
- رفع رطوبت ریه
- درمان پشت درد
- درمان درد نقرس
- دافع اخلاف مضر
- درمان انسداد کلیه
- درمان درد مفاصل
- تقویت کننده حواس
- درمان قولنج (کولیت)
- رفع بوی بد بوی دهان
- درمان بیماری های کبد
- درمان سنگ مثانه و کلیه
- درمان بیماری های طحال
- تقویت کننده نیروی جنسی
- درمان غش کردن (با عسل)
- درمان قطره قطره آمدن ادرار
- درمان لاغری (با بادام و شکر)
- موثر در فراری دادن حشرات (بخور پوست)
- درمان شکستگی و لقو و رعشه و فلج (روغن آن با سداب و مصطکی نوشیدن)
مضرات:
- گرم مزاجان
- مغز و احشاء (مانند روده)