نام های دیگر: سمنوی جو
مشخصات: به طور مطلق و اختصاصاً مالت به مالت جو گفته می شود؛ ولی از نظر فنی در تجارت جوانه ی غلات از جمله جوانه، جو جوانه ی یولاف جوانه گندم و جوانه ی ذرت را نیز مالت می نامند. برای این کار جو یا یولاف یا گندم یا ذرت را خیس می کنند در پارچه ای میپیچند و در ظرفی قرار داده و در جای خنک و در سایه می گذارند و دایم آن را نمناک نگه می دارند تا جوانه بزند و قبل از سبز شدن آنها را از دانه ها باز کرده و می خشکانند که به آن مالت گفته می شود در صنعت هدف عمده از تهیه ی مالت تولید ماده ای به نام Mout، که شیره ی جوانه های فوق الذکر است می باشد در چین مرسوم است که از، برنج، ارزن لوبیا و عدس هم مالت درست می کنند.
ترکیب شیمیایی: در هر صد گرم مالت خشک معمولاً مالت جو مواد زیر وجود دارد: آب 5.2 گرم – انرژی غذایی ۳۶۸ کالری پروتئین ۱۳ گرم – مواد چرب 1.9 گرم – هیدراتهای کربن ۷۷ گرم – خاکستر 2.4 گرم آهن ۴ میلیگرم – تیامین 0.49 میلیگرم – رایبوفلاوین 0.31 میلی گرم – نیاسین ۹ میلی گرم. در هر صد گرم عصاره مالت خشک: ماده سغزی شیرینی که از دم کردهی مالت خشک به دست می آورند مواد زیر وجود دارد: آب ۳ گرم – انرژی غذایی ۳۶۷ کالری – پروتئین ۶ گرم – هیدرات های کربن ۸۹ گرم – خاکستر 1.6 گرم – کلسیم ۴۸ میلی گرم فسفر ۲۹۴ میلی گرم آهن 8.7 میلی گرم – سدیم ۸۰ میلی گرم – پتاسیم ۲۳۰ میلی گرم – تیامین 0.36 میلی گرم – رایبو فلاوین 0.45 میلیگرم – نیاسین 9.8 میلیگرم و مواد چرب به مقدار کم. ویتامین ها: B – B و C در آن وجود دارد.
مزاج: گرم
خواص:
- دارای فسفر
- درمان پا درد
- درمان اسهال
- درمان واریس
- درمان لاغری
- خلط آور (تازه)
- درمان کمر درد
- رفع ترس از نور
- تقویت کننده مو
- درمان قند خون
- درمان ریزش مو
- درمان نفخ شکم
- درمان مرض قند
- درمان خشکی مو
- دارای آهن و مس
- درمان سوء هاضمه
- درمان یبوست دائم
- درمان عفونت معده
- تقویت کننده حافظه
- درمان کلسترول بالا
- زیادی ترشح تیروئید
- درمان تصلب شرایین
- افزایش دهنده رشد قد
- درمان تهوع زنان حامله
- درمان بی خوابی عصبی
- افزایش دهنده طول عمر
- پیشگیری از آسیب مغزی
- پیشگیری از تشنج کبدی
- درمان کندی ضربان قلب
- تقویت کننده معده و روده
- درمان استفراغ صبحگاهی
- جلوگیری از سفید شدن مو
- دارای قویترین آنتی اکسیدان
- درمان زخم معده و اثنی عشر
- پیشگیری از سنگ کیسه صفرا
- درمان ترش کردن (با غذا خورده شود)
- مالت ارزن خنک کننده بادشکن و مقوی معده است.
- قطع کننده شیر (در زنانی که بچههای آنها مرده و پستان هایشان شیر دارد)
- مالت برنج برای تقویت معده مفید است ضد نفخ بادشکن و سازنده می باشد.
- مالت های دیگر، غلات از اخار خواص شهد مالت جو می باشند که احتیاج به تکرار آن نیست.
- گرد مالت ارزن را با چرای مخاوما کنید و روی صورت بمالید پوست صورت را نرم و شفاف می کند.
- دارای ویتامینهای B (خصوصاً ویتامین های B1، B2، B3، B8، k، E یه عبارت دیگر B کمپلکس طبیعی است).
- مالت جو ضد عفونی کننده روده است در هضم غذای نشاسته ای کمک می کند و مغذی نیز می باشد نرم کننده ی سینه است ضد اسکوربوت می باشد برای ناراحتی های پس از زایمان و برای قطع کردن شیر در مورد مادرانی که طفل آنها پس از تولد از دست رفته باشد و یا به دلایلی دیگر لازم باشد که شیر آنها قطع شود مؤثر می باشد و برای سقط جنین به کار میرود مقوی معده و پپتیک است و در موارد و با به کار می رود.
مضرات:
- سقط جنین (زیاد)