مواد لازم (برای 5 الی 6 نفر):
- برنج ایرانی مرغوب 4 پیمانه
- سبوس دوم برنج یک قاشق غذاخوری سر صاف
- روغن زیتون 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- ماش بومی 350 گرم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
- ابتدا ماش را تمیز کرده، بشویید و همراه با دو لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا نسبتاً پخته و آب آن تمام شود، پس از آن، برنج، سبوس دوم برنج و آب را با ماش مخلوط نمایید و در ظرفی مناسب ریخته، روی حرارت مناسب قرار دهید تا بجوشد و آب آن کشیده شود. سپس روغن لازم را به آن افزوده، اجازه دهید تا برنج دم بکشد. همچنین می توانید ماش را از شب قبل خیس کرده، پوست آن را جدا و به روش بالا آماده نمایید و به همراه روغن بادام به عنوان غذای روزانه به فرزندان خود بدهید تا دچار کم خونی نگردند. این غذاب برای افراد کم خون و کودکان در حال رشد بسیار مفید است.
نکته:
- سبزی پلویی شامل: گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی تره است.
- موقع صرف پلو در صورت تمایل مقداری روغن زیتون به آن اضافه می کنیم.
- در پلوهایی که خرما دارند، از خرماهای خشک که آن را خلالی خرد کرده ایم، استفاده می کنیم.
- برای دم پخت کردن برنج قهوه ای به ازای هر ۱ پیمانه برنج، از ۲ پیمانه آب استفاده می کنیم.
- بعضی از پلوهایی که به صورت دم پخت درست می شود را می توانیم به صورت آبکش هم درست کنیم.
- در فصولی که آلبالو وجود ندارد، می توان در غذا از مربای آلبالو استفاده کرد.
- در پلوهایی که از بلغور جو یا جو استفاده می شود، نیاز به خیساندن آن نیست.
- می توانید ماش را از شب قبل خیس کرده و هم زمان با برنج مخلوط و طبخ نمایید.